miercuri, mai 19, 2004

Impozitul pe venit trebuie fixat la 15%!
Taxarea venitului cu o cota unica de aproximativ 15% ar aduce salariatilor mai multi bani in buzunare si i-ar scapa de corvoada declaratiilor fiscale sau de spaima ca mai au de dat bani Fiscului, pentru ca au muncit mai mult, in mai multe locuri, sustin membrii RTT.
[...] salariul de la care se aplica nivelul de sus al taxarii este mult mai mic decit in restul lumii, a declarat Gabriel Biris.
Taxa unica ar spulbera si interventia statului in viata privata a cetatenilor, prin sistemul de deduceri pe care-l practica pentru a stimula vreo atitudine, si asta nu este sanatos [...].
Michael Guest: Cred insa ca sistemul trebuie simplificat, pentru a fi mai bine inteles si aplicat, taxele trebuie reduse pentru ca sint prea mari si trebuie colectate uniform.

O cota unica de 17% la impozitul pe venit ar fi rezonabila pentru Romania
Slovacia, tarile baltice sau Rusia sunt doar cateva exemple unde aplicarea unei cote unice de impozitare a persoanelor a condus la o crestere a incasarilor la buget.
Facilitatile fiscale nu sunt esentiale pentru atragerea investitorilor daca sistemul fiscal este prost si instabil. Slovacia, care are o cota scazuta a impozitului pe profit (n.r. - la fel ca si cel pentru venit si TVA) este considerata intr-un studiu al Bancii Mondiale urmatorul Hong Kong, sau, mai aproape, o noua Irlanda a Europei din punct de vedere al atragerii investitiilor straine si al ratei de crestere economica", a declarat Barry Kolodkin, consilier american pe probleme de investitii straine.